NAJLEPŠE DESTINACIJE ZA MEDENI MESEC (FOTO)

1. Maldivi

Maldivi

Ova sve popularnija turistička destinacija svojim neverovatnim plažama i netaknutim prirodnim lepotama garantuje poptuno opuštanje, uživanje i mir, pa ćete upravo iz tog razloga poželeti da vam prvo bračno putovanje traje što duže.

2. Bali

Bali

Jedna tradicionalna poslovica sa Balija tvrdi da je zemlja koja pripada bogovima, ljudima samo iznajmljena. S obzirom na to, na ovom indonežanskom ostrvu mogu da nastanu neke od najlepših uspomena koje neko putešestvije može da ponudi.

3. Sveta Lucija

Sveta_Lucija

Ova malena ostrvska država u Karibima, na kojoj se nalazi jedini živi vulkan na svetu kroz koji se može proći automobilom, sve vaše snove pretvara u stvarnost. Ono što se posebno turistima sviđa jeste klima. Naime, na Svetoj Luciji je tokom cele godine leto i upravo iz tog razloga predstavlja idealno mesto za medeni mesec u bilo kom periodu.

4. Tofino, ostrvo Vankuver, Kanada

Tofino

Iako Kanada nije zemlja koja nekom obično padne na pamet kad pomisli na romantičnu destinaciju, pri pomenu na Tofino, mnogi se predomisle. Pored toga što privlači surfere, ljubitelje prirode i kampere, ovo mesto je idealno za mlade parove željne avanture.

5. Grčka

Grčka

Grčka je godinama unazad popularna na većini svetskih lista koje obuhvataju mesta za koja se mladenci često odlučuju, što ne čudi s obzirom na to da se upravo u ovoj državi nalaze mesta koja zadovoljavaju sve ukuse. Tu je ostrvo Santorini, koje je zbog svoje vanvremenske lepote i razvijenog noćnog života odavno omiljeno među zaljubljenima, zatim Atina, Delfi itd.

6. Belize, mala tropska država u centralnoj Americi

Belize

Belize je zemlja koja je poznata po tome što je prepuna arheološkoh lokaliteta iz vremena Maja, zanimljivih vrsta biljaka i životinja itd. Takođe, fascinantni zalasci sunca i bogat noćni život, samo su neki od razloga kojima privlači brojne turiste iz celog sveta.


 7. Firenca, Italija

Firenca

Za sve one koji su ljubitelji antičke arhitekture i italijanske kuhinje, Firenca je svakako grad vredan pomena. Poznato kao italijanska Atina, u pitanju je obavezno odredište kada je reč o ovoj predivnoj zemlji u obliku čizme.

8. Tahiti, najveće ostrvo u Francuskoj

Tahiti

Zahvaljujući spisima istraživača Luja Antoana de Bugenvila, o Tahitiju je u Evropi stvorena slika rajskog ostrva na kome ljudi žive srećno i zadovoljno. Da je to uistinu tako, svedoci su i brojni mladenci koji ga posećuju već decenijama.

9. Kenija

Kenija

Kenija iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija. O tome svedoče i brojni dokumentarci poput onih čuvenog kanala National Geographic, a koliko ona može biti zanimljiva, dovoljno je pogledati fotografije čuvenog Žirafinog zamkaluksuznog hotela koji se nalazi nedaleko od Najrobija i čija su glavna atrakcija žirafe, pa da poželite da odete tamo.

10. Mauricijus, ostrvska država u jugozapadnom delu Indijskog okeana

mauricijus

Mauricijus je raj za sve one koji uživaju u pecanju i u ostalim vodenim aktivnostima, jer ga odlikuju  brojne peščane plaže. Takođe, svaki hotel nudi brojne bračne aranžmane, a imajući u vidu to da se ovde govori šest jezika (od kojih su dva službena – engleski i francuski) sporazumevanje vam neće predstavljati problem.

11. Marakeš, Maroko

Marakeš

Idealan za kupoholičare, ljude koji uživaju u zelenilu, dobroj hrani, obilasku raznoraznih znamenitosti i još mnogo toga, svi oni koji jednom posete Marakeš, poznat i kao biser juga, naprosto neće želeti da ga napuste.

12. Škotska

škotska

Ova zemlja, poznata po brojnim jezerima, brdima i dolinama, to jest očuvanoj prirodi, mnogobrojnim zamkovima i tako dalje, spada u najzanimljivije države sveta. Sve što poželite ovde možete naći i ukoliko ste spremni za avanturu i odlučite se za Škotsku, nećete pogrešiti.

13. Malta

Malta

Malta je magnet za posetioce koje privlači kombinacija sunčanja i kupanja i otkrivanja znamenitosti, kao što su to grad Valeta, veliki broj utvrđenja, palata, muzeja i  jedinstvenih jela koja su nastala kao spoj raznih kuhinja. Iako ne spada u enormno popularna mesta kao što su to neka koja smo naveli, ovde će svako definitivno pronaći način kako da na najlepši mogući način provede vreme u društvu svog životnog saputnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here