MESTA U PIXAROVIM CRTAĆIMA INSPIRISANA STVARNIM LOKACIJAMA

Postoji razlog za to što je okruženje u Pixar animiranim filmovima toliko realistično – većina lokacija bazirana je mestima koja već postoje u nekom delu sveta. Obožavatelji ostvarenja ove produkcijske kuće uveliko planiraju putovanja na kojima obilaze mesta koje se nalaze u njihovim omiljenim animiranim filmovima, a mi vam predstavljamo najpopularnije lokacije:

UP – Anđeoski vodopadi, Venecuela

up pixarU filmu UP, Karl ostvaruje svoju životnu želju i odlazi da vidi Rajske vodopade. Njegova lokacija iz snova zapravo je bazirana na Anđeoskim vodopadima koji se nalaze na planini Roraima u Venecueli o čemu smo ranije pisali OVDE.

Brave – stene Kalaniš u Škotskoj

braveLepote Škotske mogu se videti u filmu Brave, a najpoznatija lokacija, to jest najveća turistička atrakcija ove zemlje su uspravne stene zvane Kalaniš koje su postavljene pre nego što su sagrađene piramide u Egiptu.

Monsters University – Harvard

monsters universityIako je Pixar istraživao razne škole kako bi stvorio studentski grad za Monsters University, most Viks je inspirisao ekipu da naprave simpatični mostić za potrebe crtanog filma.harvard

Cars – Put 66

carsRoute 66, najpoznatiji auto-put u Americi koji vodi od Čikaga do Los Anđelesa, bio je inspiracija mnogim filmskim ekipama, pa tako ni Pixar nije ostao imun na njega.

The Incredibles – kuća u Palm Springsu

the incrediblesKuća porodice Par u animiranom filmu The Incredibles inspirisana je neobičnom kućom koja se nalazi u Palm Springsu u Kaliforniji.pixarOVDE pogledajte najpoznatije filmske lokacije u stvarnom životu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here