IZBELITE ZUBE UZ POMOĆ AKTIVNOG UGLJA

Za one koje žele da iskoriste domaću metodu izbeljivanja zuba, odličan način je korišćenje aktivnog uglja. Ova metoda je stara, proverena, bezbedna, jeftina i opštedostupna. Mnogi ljudi koji su koristili aktivni ugalj za izbeljivanje zuba, zabeležili su  efikasnost i jednostavnost ove procedure. Pozitivni rezultati su vidljivi već posle prve upotrebe. Ako se čišćenje sprovodi  regularno, može se postići veoma izražen  efekat.aktivni ugaljTakođe, treba napomenuti, da za razliku od drugih popularnih i neprofesionalnih sredstava za izbeljivanje zuba, aktivni ugalj nema negativnih posledica u vidu upala desni i istanivanja zubne gleđi.

-Sipajte nekoliko kapi vode u staklenu ili keramičku posudu i dodajte u nju izdrobljeni ugalj.

-U dobijenu smesu umočite  četkicu  i perite zube 2 minute.

-Isperite usta i ponovite proceduru.

-Pokušajte pažljivo da uklonite sve tragove uglja iz međuzubnog prostora.

Aktivni ugalj je bezukusan i sama procedura ne izaziva nikakve neprijatne osećaje.prirodno izbeljivanje zubaTakođe, možete jednostavno žvakati tabletu aktivnog uglja, a posle oprati zube pomoću četkice i paste. Takođe, možete  posuti u prah isitnjeni  ugalj na četkicu povrh paste za zube, i ovom smesom oprati zube.

Aktivni ugalj ima blago abrazivno dejstvo i već posle treće procedure osetićete kako vaši zubi  škripe, očisćeni od otpornih naslaga, koje se ne mogu ukloniti tokom uobičajenog higijenskog čisćenja. Ovom procedurom postići ćete sličan efekat kao posle profesionalnog čišćenja zuba od naslaga i kamenca  kod stomatologa.

Proceduru izbeljivanja zuba  aktivnim ugljem treba sprovoditi jednom u 7-10 dana (to zavisi od stanja vaše zubne gleđi i osetljivosti zuba).

Izvor: uspesnazena.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here