JEDNOSTAVNA REŠENJA ZA OŠTEĆENU ŠMINKU

Vaša omiljena senka se rasula, karmin polomio, a lak za nokte se ne može otvoriti? Bacanje je najlakše rešenje, ali ipak sačuvajte novac kako biste njime kupili nove kozmetičke proizvode, a oštećenu šminku jednostavno popravite. U nastavku teksta, pročitajte i kako.

šminka

Polomljen karmin

Ako se vaš omiljeni karmin polomio, štetu popravite uz pomoć fena. Karmin zagrejte na napuklim krajevima, a potom ih sastavite. Stavite ga u kesicu i ostavite u zamrzivaču određeno vreme da se stegne.

Polomljen puder u kamenu

Polomljeni puder spasićete uz pomoć alkohola. Drvenim štapićem ili vrhom četke za puder (koje ste prethodno dezinfikovali) puder vratite u kutiju pa na njega sipajte nekoliko kapi alkohola i ostavite ga da se stegne.

Polomljena senka

Polomljenu senku spasićete na isti način kao i puder, odnosno uz pomoć alkohola. Dezinfikujte drveni štapić ili kašiku, te je vratite u kutijicu. Potom dodajte malo alkohola, prekrijte plastičnom kesom i izravnajte je. Ostavite je nekoliko sati da se stvrdne.

Osušena maskara

Osušenu maskaru možete vratiti u život uz pomoć tople vode, tako što ćete je ostaviti dve do tri minute u šolji (ili u lavabou), nakon čega će biti spremna za upotrebu.

Osušen lak za nokte

Ako svoj omiljeni lak ne možete otvoriti, okrenute ga naopako i stavite ga u vrelu vodu. Sačekajte dva minuta a potom lagano okrećite poklopac (ako vam otvaranje ni tako ne pođe za rukom, nakapajte malo acetona ispod poklopca).

Izvor: ljepota.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here