OSTRVO FREGAT: RAJ ZA OČI I ODMOR ZA DUŠU (FOTO)

Privatno ostrvo Fregat na Sejšelima, samo je jedno od 155 ostrva ove male ostrvske države, koje je savršeno mesto za predah od svakodnevnih obaveza i užurbanog načina života.

5

Na njemu se nalazi 17 luksuznih vila (koje su udaljene jedna od druge zarad veće privatnosti), od kojih svaka, između ostalog, ima prostranu terasu i đakuzi, dok je enterijer uređen u kolonijalnom stilu.

3

6 7

Pored toga, ono predstavlja dom za različite vrste guštera, preko 100 vrsta tropskih ptica i oko 2.000 aldabranskih džinovskih kornjača, koje se danas smatraju vrstom kojoj preti izumiranje, a bitka za njihovo spasavanje uključuje i turiste, koji ukoliko su vični ronjenju, mogu da pomognu u očuvanju morskog okoliša.

bebe kornjače

Iz ovog se može zaključuti da su aktivnosti prilagođene interesima gostiju, te su tako dobrodošli i oni koji se bave hortikulturom. Sa ne više od 40 posetilaca u bilo kom trenutku, ovo mesto predstavlja pravu poslasticu za sve one koji vole luksuz, osećaj izolovanosti i sigurnosti, uključujući i prirodne lepote okeana i tropskog ambijenta. Takođe, jedan od tri restorana koji su u samom vrhu po kvalitetu i usluzi, Banyan Tree House, izgrađen na drvetu, idealan je za posmatranje okruženja iz sasvim drugačije perspektive.

restoran

Zahvaljujući poznatom francuskom istraživaču Lazareu Picaultu, koji je 1744. godine otkrio Fregat i nadenuo mu ime, danas je ovo, nekadašnje skrovište gusara, sa svojih sedam plaža, banjom, bazenima i još mnogo toga – jedno od najidiličnijih ostrva koja postoje. Njegovim čarima nisu odoleli ni Brad Pitt, Claudia Schiffer, Pierce Brosnan i mnogi drugi, koji su upravo ovde dolazili da provedu svoj odmor iz snova.

plaža

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here