PARFEM STAR 150 GODINA NAŠAO SE U PRODAJI

Pre oko 150 godina, blizu bermudske obale, nasukao se brod Mary Celestia na kojem su se nalazile i dve bočice parfema. Iako nikad nisu stigle u ruke onih kojima su bile namenjene, uz pomoć analize sastojaka napravljeni su isti takvi parfemi, a prošlog meseca su se našli i u prodaji.parfemDve bočice parfema, zapečaćene voskom davne 1864., smeštene su zajedno sa ostalim stvarima na brod, ali na žalost nikada nisu stigle do svog odredišta. Ovaj parfem je 150 godina čekao da ga neko upotrebi, a to će konačno biti moguće, rekla je Isabelle Ramsay-Brackstone iz Bermudskih parfimerija.

Nasukani brod korišćen je za vreme građanskog rata u Americi i plovio je od Severne Karoline do Bermuda i nazad, prenosivši skupu odeću, obuću, parfeme i vina, pa se pretpostavlja da je pomenuti parfem bio namenjen bogatoj ženi sa juga. Olupina je decenijama bila ronilačka atrakcija, sve dok je uragan nije u potpunosti uništio, a 2011. su pronađene i bočice parfema koje su sve vreme bile dobro sakrivene.

Parfem Piesse and Lubin bio je izuzetno popularan u 19. veku, a tim stručnjaka je dugo radio na otkrivanju formule kako bi bili u mogućnosti da naprave identičan miris. Dobijenom formulom stvoren je parfem izuzetnog mirisa koji se prošlog meseca našao u prodaji, a cena jedne bočice je 225 dolara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here