ŠKOLA LEPOTE: KAKO DA NEGUJETE KOŽU SKLONU AKNAMA

Većina tinejdžera a i onih starijih, u određenom periodu života susretne se sa problemom akni, koje predstavljaju estetski ali i psihološki problem, s obzirom na to da podstiču nesigurnost i povučenost. Iako ovo oboljenje kože nije uzrokovano lošom higijenom, ukoliko se stvari prepuste slučaju, odnosno ako se lečenje ne počne na vreme, to može dovesti do trajnih ožiljaka na koži. U nastavku teksta pročitajte neke od saveta zahvaljujući kojima ćete celu situaciju držati pod kontrolom.

akne

1. Ujutru i uveče očistite lice losionom ili gelom koji reguliše lučenje sebuma.

2. Piling lica je najbolje raditi jednom nedeljno, eventualno dva puta.

3. Koristite kreme namenjene problematičnoj koži. Jedna od najpristupačnijih te vrste, koja se može naći na našem tržištu je ona iz kolekcije Veoma dobra krema (apotekarskih kozmetičkih preparata na bazi sastojaka prirodnog porekla), kompanije Lilly.

4. Ne cedite mitisere i akne, jer ćete pored ožiljaka tako stvoriti i sekundarne infekcije. Ukoliko su uporne, konsultujte dermatologa, a preventive radi, vodite računa o higijeni i svoj peškir za lice i jastučnicu menjajte svakodnevno.

5. Lice nije preporučljivo prati običnim sapunom, već blagim sredstvima za čišćenje lica i ma koliko bile umorne, nemojte sebi dozvoliti da pre spavanja ne skinete šminku.

6. Izbegavajte kozmetiku na bazi ulja.

7. Pojačajte unos vode i nezaslađenih sokova a s druge strane, izbegavajte hranu bogatu ugljenim hidratima.

8. Jedan od dobrih saveznika u borbi sa aknama je i pasta za zube, koja može pomoći i donekle isušiti aknu, ali sa njenom upotrebom treba biti oprezan i ne koristiti je prečesto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here