MALTA: RAJ ZA LJUBITELJE MORNARA POPAJA (FOTO, VIDEO)

Na Malti, maloj ostrvskoj zemlji, smešteno je selo izgrađeno 1979. godine za potrebe snimanja filma o  simpatičnom mornaru Popaju, režisera Roberta Altmana, u kome su glumili Robin Vilijams, Šeli Duval i Pol Lourens Smit, pa je po njemu i dobilo ime. Danas je ovo mesto jedno od glavnih turističkih atrakcija ove države i predstavlja pravu oazu za odmor i opuštanje za decu, ali i za sve one koji se rado vraćaju detinjstvu.

3

Popajevo selo prepuno je kućica sagrađenih od drveta, od kojih svaka krije svoju priču. Tako posetioci ovog zabavnog tematskog kompleksa mogu svratiti u bioskop u kome mogu pogledati dokumentarac posvećen Popaju i nastanku ovog mesta, prisustvovati lutkarskoj pozorišnoj predstavi, obići raznorazne igraonice, vinarije i muzeje, jesti u restoranima na čijem meniju se nalaze neizostavni specijaliteti čiji je glavni sastojak spanać, kao i još mnogo toga.

7

4

5

Poznato kao Svithejven, ovo mestašce na severozapadu Malte otvoreno je tokom cele godine, dok je za njegov izgled zaslužno 165 radnika koji su ga pre više od tri decenije učinili magičnim domom jednog od najpoznatijih mornara svih vremena. Zanimljivo je i da je jedan od suvenira (od kojih je svaki osmišljen sa izvesnom dozom kreativnosti), upravo konzerva spanaća s likom Popaja, a s obzirom na raznovrsnu ponudu sadržaja koje ovo selo nudi, u njima mogu uživati kako deca svih uzrasta, isto tako i odrasli željni dobre zabave.

9

2

6

>>Pročitajte još i: Selo Hobita, jedna od glavnih turističkih atrakcija Novog Zelanda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here