TURISTIČKE ATRAKCIJE BELGIJE: ISTRAŽITE OVU NEOBIČNU ZEMLJU

Ne dozvolite da vas mala površina Belgije zavara. Ova zemlja po metru kvadratnom ima da vam ponudi mnogo više nego većina svetskih turističkih atrakcija. Turističke destinacije Belgije su brojne, a ova zemlja koja se veoma ljubazno odnosi prema posetiocima, poznata je po svojim nadaleko čuvenim čokoladama i različitim vrstama piva.

5

Veliki broj stanovnika Belgije, pored nemačkog i francuskog, govori i engleski, tako da vam sporazumevanje neće predstavljati problem, ako odlučite da posetite ovu mirnu zemlju, u kojoj se nalazi Brisel, prestonica Evropske Unije i nekih  njenih najvažnijih političkih institucija. Pored političkih destinacija, gradovi Belgije obiluju jedinstvenošću, neverovatnom istorijom, kulturom i arhitekturom. Evo šta obavezno morate videti ako se uputite u Belgiju:

Brisel je internacionalna metropola u kojoj se ukrštaju kulture, jezici, religije i narodi. Smešten u samom centru Evrope, Brisel je klasičan evropski grad sa šarmom malog grada i atrakcijama metropole. Jedna od najpopularnijih lokacija u njemu  je Veliki trg, izgrađen u 13. veku i ukrašen sa cvetnim tepihom od milion begonija. Pored njega, Brisel se može pohvaliti sa preko 90 muzeja, mnoštvom predivnih parkova, kao i raznim mestima za kupovinu. 

Brisel

Antverpen je savršen grad za vas, ukoliko želite da iskusite noćni život Belgije. On ima i modnu akademiju iz koje su izašli neki od najvećih avangardnih dizajnera. Ako ste fanovi Rubensa, upravo ovde ćete se moći upoznati sa njegovim delom, a pritom možete uživati i u neverovatnim srednjovekovnim građevinama. Ukoliko putujete sa decom, preoporučujemo vam da posetite De Antwerpse Zoo, jedan od najstarijih zooloških vrtova na svetu, a ako ste pak željni dobre kupovine, prošetajte najpoznatijom šoping ulicom De Meir.

antverpen

Ako ste odgledali sjajan film U Brižu, sigurno već dobro znate da iako Briž nije popularna destinacija, kao što je to primera radi Pariz, on ima da ponudi mnogo više od velikog broja evropskih gradova. Mnogi ga smatraju najlepšim gradom na svetu, a tome sigurno doprinose predivna arhitektura, umetnost, kanali koji presecaju gradić, ali i brojne prodavnice nadaleko čuvene belgijske čokolade. Takođe, prepoporuka je da posetite čuvene pivare ovog grada, kao što su to recimo Gulden vlis i Brug bertje, na kojima ćete moći probati čak 300 vrsta piva!

3

Gent (Hent) je grad u Flandriji (Flamaniji), treći po veličini u Belgiji, smešten između Briža i Brisela. Ukoliko vas zanima stvarna dinamika života ovog regiona koji obuhvata severni deo Belgije, bez horde turista koji vas okružuju, zaputite se u ovaj univerzitetski grad i uživajte u kafićima, restoranima, autentičnom senfu koji se pravi ovde, ali i brojnim uličnim performansima. Obavezno obiđite zamak  Gravensten, koji je svojevremeno služio kao vojna baza, pa čak i kao sud, zatvor i fabrika pamuka.

4

Spa je mali belgijski gradić smešten usred guste šume, na predelima ispresecanim brojnim rekama i brdima. Grad se zove Spa upravo zbog činjenice što  predstavlja lečilište koje postoji od 14.veka, zasnovano na izvorima tople lekovite vode. Pored toga, u njemu je otvoren i prvi svetski kazino, u 18. veku. 

Nadamo se da smo vam ovim kratkim prikazima nekih od najzanimljivijih gradova Belgije zagolicali maštu. Belgija, iako mala zemlja, ima mnogo toga da ponudi posetiocima.

Izvor: wannabemagazine.com, kafenisanje.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here