HIT U JAPANU: KORNJAČA TAKSI

Za razliku od ostalih taksi službi, Kornjača taksi u Jokohami (Japan), namenjen je ljudima kojima se nigde ne žuri, a pravo iznenađenje je da veliki broj ljudi uživa u sporoj vožnji. Zahvaljujući tome, ova taksi služba zabeležila je veliki rast broja klijenata od decembra prošle godine, kad su počeli sa radom.

turtle taxi

Ovu taksi službu osnovala je Sanwa Kotsu Group koji su 10 od 500 vozila koje poseduju preimenovali u Kornjača taksi, a taksiste specijalno obučili kako bi vozili što sporije i opuštenije, kao i da izbegavaju oštre krivine.

Kad klijent uđe u vozilo, prvo mora da pritisne dugme na kojem piše Yukkuri, što znači sporo. To će aktivirati audiovizuelni znak koji će vozaču dati do znanja da vožnja treba da bude spora i prijatna.

kornjača taksi

Kornjača taksi posebno je popularan kod starijih ljudi, trudnica, majki sa malom decom, kao i kod turista koji žele polako da razgledaju grad. Ova taksi služba je za kratko vreme primila veliki broj pozitivnih kritika, a broj poziva je porastao za 15% u proteklih par meseci, zbog čega su vlasnici odlučili da se prošire na ostale veće gradove Japana.

kornjača taksi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here