ŠEST SAVETA ZA NANOŠENJE AJLAJNERA

Kada vas prijateljice uveravaju da im je nanošenje ajlajnera najjednostavniji mejkap koji mogu da naprave u jednom dahu, nije vam jasno kako to vama ne polazi za rukom? Kako bismo vam olakšali ovu muku, prenosimo vam šest zlatnih pravila za nanošenje ajlajnera.

1

Malo je stvari koje mogu više da nas iznerviraju od nanošenja ajlajnera. Sav mejkap izgleda savršeno i potrebna je samo još jedna linija… e tu cela priča staje. Linija koju ste iscrtali niti je ravna niti precizna, a kada krenete da je popravljate postaje sve deblja i deblja. Poznato? 

U želji da vam pomognemo donosimo vam sledećih šest jednostavnih saveta za nanošenje ajlajnera:

1. Umesto olovaka s gumicom za ublažavanje linija, uzmite neku mat senku i kosu četkicu kojom ćete to uraditi. Iako na prvi pogled olovka s gumicom deluje kao sasvim logično i jednostavno rešenje, u stvarnosti je to potpuno drugačije. Vrlo često te gumice umeju da grebu, pa su vlažna četkica i senka daleko bolje rešenje.

2. Tvrda olovka, osim što ne klizi po kapku, ona i grebe. Rezultat je vrlo bolan, a vaša crna linija je popraćena crvenilom. Zato, ugrejte vrh olovke sa fenom za kosu, kako biste omekšali olovku koja će onda kliziti po kapku, a tako iscrtana linija će biti uredna.

3. Najgori mogući scenario: Sredile ste se za posao i taman kada ste htele da nanesete tuš, shvatile ste da ste ga potrošile. Nudimo vam dva rešenja. Ako ne preferirate ravnu liniju, nanesite maskaru nepažljivo i na kapak pa je higijenskim štapićem razmažite. Drugo rešenje je da kosom četkicom prođete po vrhu maskare i nanesite boju kao ajlajner.

4. Umesto da svoju liniju tuša započnete s unutarašnje strane oka, posegnite za njom od spoljneg dela kapka prema unutrašnjem. Tako će linija biti ravnija, preciznija i imaće debljinu koju vi želite. I to na oba oka.

5. Tečni tuš na kapku izgleda puno lepše od olovke. Ali, ako je problem da napravite liniju na kapku s njim, prvo je napravite olovkom, a zatim po toj istoj liniji pređite tušem. Ovaj SOS savet izvrstan je za početnike.

6. Linija tuša ponekad može da završi neravno. Ruka zadrhti kada najmanje to želite. Okej, imamo rešenje i za to. Verujemo da kod kuće sigurno imate nečiju posetnicu viška koja vam ne treba. One su napravljene na dovoljno tvrdom kartonu da možete uz njihovu pomoć da napratite ravnu liniju a da karton ne promeni oblik zbog tečnosti tuša.

Izvor: fashion.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here