EVROPA: DESTINACIJE KOJE ĆE VAŠE ZIMOVANJE UČINITI NEZABORAVNIM (FOTO)

Svež vazduh, divan sneg, odlična hrana i vino… sve su to čari zimovanja u Evropi. Bilo da volite Švajcarsku, Francusku ili Austriju, evropske planine nude za svakog po nešto.

Najbolja mesta za početnike

Leh, Austrija

Foto: kellinahandbasket / Flickr.com

Jedno od najboljih odmarališta u Evropi za decu koja tek treba da nauče da skijaju je Leh u Austriji. Poznato po živopisnim drvenim kolibama i divnom vazdušastom snegu, ovo mesto u austrijskim Alpima idealno je za porodice. Za one nešto dubljeg džepa, tu je i Oberleh u kom nema saobraćaja i u kom vole da zimuju pripadnici kraljevskih porodica Evrope. Ovo mesto je raj za početnike, jer ima mnoštvo staza prilagođenih njima. Brza gondola vodi vas do igrališta sa blagim spustovima, a postoje i nešto izazovnije staze za one koji se osećaju sigurnije na skijama.

Najbolja mesta za napredne skijaše

Val d’Izer, Francuska

Foto: Edward Simpson / Flickr.com

Ovo odmaralište ima 300 kilometara staza, a pošto ih ukrotite, posetite La Folie Douce, čuveni restoran u kom pored raznoraznih specijaliteta možete uživati i u finim vinima.

Kanacei, Italija

Foto: Michael Tamburini / Flickr.com

Nešto egzotičnije mesto u kom ćete naći savršene staze za iskusne skijaše. Ovo selo u regiji Trentino, u blizini granice sa Austrijom, ima 122 kilometra odlično održavanih staza, a povezano je sa još 100 kilometara onih koje pripadaju Tre Valiju i više od 1.200 kilometara Dolomiti Superski podrjučja, koje predstavlja najveći niz staza na svetu.

Najbolji klubovi za decu

Većina hotela ima dečje klubove za mališane starije od tri godine i usluge dadilje za najmlađe goste. Ecole Francaise de Ski nudi časove skijanja u većini francuskih odmarališta, a deca mogu provesti i celi dan s instruktorima.

Najbolje za one koji ne skijaju

La Planj, Francuska

1

Ovo nije najlepše zimovalište, ali ima verovatno najbolju ponudu za decu. Na obližnjoj farmi deca mogu da se igraju s ponijima ili idu u posebne igraonice sa obučenim osobljem. Odmaralište inače ima podzemna šetališta, što je zgodno za najmlađe posetioce koji nisu sigurni na snegu. Možete se voziti gondolom ili isprobavati odličnu hranu u nekom od restorana, a popularne su i staze za sankanje.

Verbje i Sankt Moric, Švajcarska

Foto: ForsterFoto / Flickr.com

Ako vam više prijaju aktivnosti na zatvorenom, onda su za vas Verbje i Sankt Moric. Ova luksuzna odmarališta imaju bezbroj restorana i barova, a možete uživati i u vrhunskim spa uslugama. U Sankt Moricu obavezno posetite spa u Grand Hotel Kronenhof koji gleda na švajcarske glečere.

Izvor: B92

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here