LUKSUZNA BUNKER ZGRADA: BEG U RASKOŠ U SLUČAJU KATAKLIZME

Najbogatiji ljudi sveta sada mogu svoj novac da ulože u sigurnu budućnost! Nije berza, nije banka, već potpuno neobičan vid nekretnine – bunker. I to ne bilo kakav!

bunkerLuksuzna podzemna zgrada nalazi se blizu grada Konkordije u Kanzasu. Napravljena je u nekadašnjim nuklearnim silosima.

Silos je pre nekoliko godina kupio Lari Hol i pretvorio ga u luksuzno sklonište baš na vreme da preživi apokalipsu 21. decembra 2012. godine!

Iako je čovečanstvo preživelo taj dan kataklizme, ipak još mnogi drugi veruju da je smak sveta blizu. Takozvani stanovi za preživljavanje nalaze su u dve zgrade nekadašnjeg silosa, a stanovi jednog od podzemnih silosa su već rasprodati. Cena stanova kreće se između 1,5 miliona i 4,5 miliona dolara.

bunkerStanari će imati pristup biblioteci, bazenu, baru, bioskopu, spa tretmanima i mnogim vidovima zabave. Vlasnici pasa će imati gde da šetaju svoje ljubimce, a moguće je i baviti se raznim sportovima kao što su streljaštvo i penjanje po veštačkoj steni.

U slučaju nuklearnog rata ili neke druge katastrofe, kompleks stanova je osmišljen tako da obezbeđuje čist vazduh, vodu i hranu za 70 osoba za narednih pet godina.

bunkerKompleks stanova ima svoje izvore električne energije, rezervoar za vodu zapremine oko 300.000 litara i sistem za pročišćavanje vazduha koji može da izdrži nuklearni, biološki ili hemijski rat. Povrće se proizvodi u hidroponskoj bašti, a zgrade sadrže i ribnjak. Kompleks ima i ambulantu, prostorije za telekomunikacije, meteorološku stanicu.

Manji stanovi mogu da prime do pet osoba, a veći do 10, a svi su potpuno opremljeni i imaju kupatila sa đakuzijem. Enterijer im je “ultra moderan” sa osvetljenjem koje imitira sunčevu svetlost i video ekranima koji prikazuju scene po izboru.

bunkerSilos je sagrađen od betonskih zidova debljine oko tri metra, a vrh će biti pokriven kupolom dizajniranom da izdrži vetrove od oko 800 kilometara na čas. Kad dođe do armagedona, po vlasnike stanova i stanare će doći oklopno vozilo koje će ih odvesti u njihove luksuzne stanove za preživljavanje.

Izvor: zanimljivostidana.comLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here