NOVI GMAIL SADA OBJEDINJUJE I DRUGE NALOGE

Google je ovih dana izbacio novu verziju mobilne aplikacije za svoju elektronsku poštu, koja omogućava objedinjavanje drugih naloga. To znači da svako ko koristi više od jednog mejl naloga sada može sve da kontroliše preko Gmaila. U unapređenoj verziji moguće je dodati Yahoo, Hotmail ili kućni mejl i sve kontrolisati preko jedne aplikacije.

gmail-logo

Nova verzija izgleda malo drugačije. Za sastavljanje novog mejla više nema ikone pisamceta, već je pri dnu ekrana olovka u crvenom krugu koju treba kliknuti.

Da bi se koristio unapređeni Gmail dovoljno je imati verziju androida 4.0 ili noviju. Pošto se sa Play Storea ažurira postojeća verzija Google elektronske pošte, potrebno je da se doda novi nalog u podešavanjima u samoj aplikaciji u Play prodavnici.

Možete da dodate novi Gmail nalog, ako ih imate više, ili na primer onu sa Yahooa ili Hotmaila. Moguće je dodati i adresu otvorenu kod provajdera interneta ili kompanijski mejl ukoliko je to u skladu sa politikom firme. Poruke u aplikaciji ostaju razdvojene za svaki pojedinačni nalog.

Novi Gmail donosi neke opcije najnovije verzije androida koji se zove Lolipop, ali nema veze sa aplikacijom Inbox, koju je nedavno predstavio Gmail tim i neobična je po tome što, da bi joj se pristupilo, morate da dobijete preporuku prijatelja ili poziv od samog Googlea.

Inboks je zamišljen kao mešavina mejla, Facebooka i rokovnika. Korisnike zatrpane elektronskom poštom obradovaće to što u ovoj aplikaciji neke mejlove mogu da uspavaju, to jest odlože za kasnije. Inboks takođe grupiše mejlove prema vrsti, odvajajući na primer reklame i obaveštenja sa društvenih mreža, ali ne kao Gmail sada u odvojene kartice.

Uz sve to daje neke informacije u realnom vremenu a koje imaju veze sa sadržajem mejla. Na primer, ako putujete avionom, pronalazi i objavljuje informacije u vezi sa željenim letom. Mišljenja korisnika koji su isprobali inboks za sada su podeljena.

 Kako ubaciti drugi nalog

– Otvorite aplikaciju

– Dodirnite meni u gornjem levom uglu

– Pri vrhu dodirnite strelicu s desne strane korisničkog imena

– Dodirnite dodaj nalog

– Možete dodati novi Gmail nalog, adresu koja nije Gmail (personal) ili poslovnu imejl adresu (corporate)

– Da biste dodali nalog pratite korake na ekranu

Izvor: B92

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here