NAPRAVITE RAZNOBOJNE SVEĆE POMOĆU MODLI ZA KOLAČE

Novogodišnji i božićni praznici samo što nisu počeli i uveliko se razmišlja o tradicionalnim dekoracijama za ovo doba godine. U ovom tutorijalu ćemo vam pokazati kako da sami napravite raznobojne sveće koje će krasiti vaš dom i slagati se uz novogodišnje ukrase.

svece

Za izradu ovih sveća potrebno vam je:

  1. Metalne modlice za kolače
  2. Beli pčelinji vosak
  3. Voštane boje
  4. Fitilj za sveće
  5. Čista metalna posuda
  6. Šerpa
  7. Aluminijumska folija
  8. Izolir traka

modlicePrvo je potrebno raširiti aluminijumsku foliju i postaviti modle koje ćete učvrstiti izolir trakom kao što je prikazano na fotografiji iznad. To će sprečiti da se modle pomeraju i vosak da iscuri.

U šerpu sipajte malo vode, a u čistu metalnu posudu stavite vosak i parče voštane boje koju želite. Zatim metalnu posudu sa voskom stavite u šerpu i sve to grejte na blagoj vatri dok se vosak ne istopi. Drvenim štapićem mešajte voštanu smesu dok se topi, kako bi se boja ujednačila.

Savet: Ukoliko želite da napravite šarenu sveću, u modlu naspite po malo od svake boje. Za topljenje voštane smese biće vam potrebno više metalnih posuda.

svećeNa sredinu modle postavite fitilj za sveće (poželjno je da ima postolje), a zatim sipajte voštanu smesu. Preporučuje se da prvo sipate malo i da ostavite da se suši par minuta, kako bi se stvorio sloj i sprečio da ostatak voska iscuri.

Nakon što se vosak u potpunosti osušio (oko 2 sata), uklonite traku koja pridržava modle i lagano izvadite sveće. Ako sveće neće da izađu iz modlica, stavite ih u zamrzivač i nakon, otprilike, 20 minuta, uspećete da ih izvadite.

uradi sam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here