JABUKOVO SIRĆE ZA LEPOTU I ZDRAVLJE

Suprotno uvreženom mišljenju, jabukovo sirće vam verovatno neće pomoći da izgubite kilažu, ali zato može da bude od velike pomoći kad je u pitanju lepota. Ovaj sastojak se odlično pokazao kod suzbijanja akni, pomaže da lak na noktima traje duže, ali to nije sve. Pogledajte na koje sve načine možete da koristite ovo sredstvo:

1. Umiruje kožu

U kadu sa toplom vodom dodajte oko dva decilitra jabukovog sirćeta a zatim petnaestak minuta ležite u njoj. Kako je pH vrednost jabukovog sirćeta slična pH vrednosti kiseline u zaštitnom sloju kože, ovo će pomoći da se povrati ravnoteža.

2. Služi kao tonik za lice

Pomešajte jednu kašiku jabukovog sirćeta sa dve šolje vode, a zatim natopite vaticu dobijenom mešavinom i prelazite time preko čistog i suvog lica. Lice nakon toga nemojte ispirati, a o mirisu sirćeta ne brinite jer će brzo nestati. Alfa hidroksilne kiseline koje se nalaze u jabukovom sirćetu će stimulisati cirkulaciju, a suziće i pore na vašem licu.

3. Odlično za sjaj kose

Dve kašike jabukovog sirćeta pomešajte sa šoljom vode i nakon pranja properite kosu dobijenom mešavinom. Kosu ponovo isperite, a zatim stavite lagani balzam. Kiseline iz sirćeta će ukloniti ostatke preparata koji se vremenom nagomilaju i vaša kosa će ponovo biti sjajna.

4. Ublažava svrab od ujeda buba

Na vatu nanesite nerazblaženo jabukovo sirće, a zatim premažite ujed. Kiseline u sirćetu neutrališu svrab i ubrzavaju oporavak, dok anti-inflamatori umanjuju otok na koži.

5. Uništava neprijatan miris stopala

U lavor sipajte četiri šolje vode i jednu šolju sirćeta. Držite noge potopljene 15 minuta, a zatim ih isperite i osušite. Antiseptička svojstva jabukovog sirćeta dezodorišu neprijatan miris, dezinfikuju i sprečavaju pojavu gljivica na vašim stopalima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here