SMOKEY EYES U SAMO PAR KORAKA

Jedna od najčešće korišćenih metoda šminkanja, koja pristaje svim oblicima očiju i strukturi lica, svakako je smokey eyes. Pored toga što pruža enormne mogućnosti eksperimentisanja sa bojama, pogodan je kako za dnevne, isto tako i za večernje prilike, a moguće ga je napraviti u samo par koraka. 

smokey eyes1. Za što bolji efekat potrebna vam je baza (prajmer), umesto koje na gornje kapke možete naneti malo korektora ili pudera u prahu/stiku. Na ovaj način ćete dobiti intenzivniju boju i tako uticati na njenu postojanost.

2. Ajlajnerom (ukoliko niste vešte u nanošenju istog koristite kreon) iscrtajte liniju preko gornjeg kapka, pri čemu ne morate voditi računa o preciznosti, jer ćete sve vidljive nepravilnosti naknadno prekriti senkom/blendanjem.

3. Navedeni postupak ponovite i na donjem delu oka. Sledeći korak je nanošenje senke. Tamnija nijansa je u većem broju slučajeva poželjna za korišćenje na spoljašnjem, a svetllija na unutrašnjem delu oka, kao i ispod linije obrva. 

4. Kako su sve tehnike šminkanja nezamislive bez maskare, savetujemo vam da je nanesete u par slojeva, a ukoliko želite glamurozniji izgled, stavite veštačke trepavice.

Napomena: Ono što će vam dodatno olakšati kreiranje ovog look-a, jeste činjenica da na tržištu postoji raznovrstan izbor paleta senki koje sadrže sve nijanse namenjene upravo njemu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here