ČINJENIČNE GREŠKE U POZNATIM FILMSKIM OSTVARENJIMA

Casino Royale (2006)

U scenama na aerodromu u Majamiju može se videti dosta aviona češke avio-kompanije Czech Airlines, međutim, ova kompanija ne pruža direktne letove za Majami.

Air Force One (1997)

Plastični eksploziv korišćen na vratima kabine je C-4. Kad se baci (kao što je prikazano), C-4 ne može da eksplodira jer zahteva korišćenje detonatora.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Tokom scene u kojoj se Jack spušta niz konopac, primećuje se da svaki engleski vojnik puca više od jednog puta. U vreme u kojem se odvija radnja filma to nije bilo moguće budući da automatsko oružje nije izumljeno pre sredine 19. veka.

Minority Report (2002)

Radnja filma se dešava 2054. godine i u jednoj sceni se vidi bilbord na kojem piše da su izbori u utorak, 22. aprila, međutim, 22. april 2054. godine pada u sredu.

Aladdin (1992)

Animatori su se potrudili da svaki tekst u filmu izgleda kao da je na arapskom jeziku. Da nisu o svemu vodili računa govori scena u kojoj Jafar i sultan čitaju zapis i oči im se pomeraju s leva na desno. Arapsko pismo se čita s desna na levo.

Shrek (2001)

Lord Farquaad želi da se oženi princezom kako bi postao pravi kralj. Ogledalo mu pokazuje tri princeze od kojih treba da izabere jednu: Pepeljugu, Snežanu ili Fionu. Zapravo, Pepeljuga nije rođena kao princeza. Jedini način da ona postane princeza bio je se uda za princa.

 

Spiderman 3 (2007)

Tokom scena borbe sa Sandmanom u oklopnom vozilu, u pozadini se vidi neboder Terminal Tower koji je obeležje Klivlenda, najvećeg grada u Saveznoj državi Ohajo, u kojem su ove scene snimane. Radnja se odigrava u Njujorku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here