SIMPSONOVI: 11 SKRIVENIH FORA U SERIJI

Čak ni oni, koji su svaku epizodu poznate serije Simpsonovi odgledali po nekoliko puta, ne znaju baš sve o svojoj omiljenoj seriji. U njoj se nalaze skrivene fore za koje niste znali, pogledajte koje su:

1. U seriji se prikazuje ceo film o Mekbejnu

Kroz epizode, kad porodica Simpson gleda TV, povremeno se pojavljuju snimci Rainiera Volfkastla u kojem glumi čuvenog Mekbejna. Ispostavilo se da se, kad se svi snimci spoje, dobije ceo film o Mekbejnu.

2. Direktor Skiner je Žan Valžan iz romana Jadnici

the simpsons

U jednoj od epizoda, direktor Skiner otkriva da je njegov zatvorenički broj iz rata u Vijetnamu 24601, isti kao i zatvorenički broj Žana Valžana, karaktera iz romana Jadnici, Viktora Igoa. Nakon četiri godine, otkriva se da je Skiner bivši robijaš koji je ukrao identitet drugog čoveka i postao ugledan član društva, baš kao što je slučaj sa pričom o Valžanu.

3. Serija je puna kompleksnih matematičkih šala

the simpsons

Na seriji Simsonovi su radili matematički geniji koji su seriju ispunili kompleksnim matematičkim šalama namenjenim gledaocima koji su isti kao oni, a u jednoj od sezona dešava se da Homer skoro uspešno opovrgava Poslednju Fermaovu teoremu.

4. Skener koji očita cenu Megi u uvodnoj špici otkriva…

the simpsons

U originalnoj uvodnoj špici skener na kasi očitava Megi i izbacuje cenu od 847.63 dolara. Ovaj iznos dolazi iz ankete i govori koliko mesečno košta podizanje bebe u Americi.

5. Svete ruke

the simpsons

Bog i Isus su jedini karakteri u seriji koji imaju po pet prstiju. Svi ostali imaju po četiri, naravno.

>>Scene u kojima su Simpsonovi predvideli budućnost

6. A113

the simpsons

U određenim trenucima u seriji, A113 je korišćen kao zatvorenički broj Krastija, Barta i pomoćnika Boba. A113 je zapravo broj učionice u Institutu za umetnost u kojoj su boravili mnogi animatori i često se koristi kao skriveni broj u mnogim crtanim serijama i Disney/Pixar animiranim filmovima.

7. Skrivena poruka profesora Frinka

the simpsons

U jednom od horor specijala Homer odlazi u trodimenzionalni svet i u jednom trenutku iza njega se nalazi red heksadecimalnih brojeva: 46 72 69 6E 6B 20 72 75 6C 65 73 21. Kad se ovi brojevi konvertuju u ASCII, dobije se Frink rules! (Frink je zakon!).

8. Izlog Denija Elfmana

the simpsons

Ime Denija Elfmana, kompozitora uvodne muzike Simpsonovih, nalazi se na izlogu koji se pojavljuje na početku uvodne špice.

9. Potpis Meta Grejninga na Homerovoj glavi

the simpsons

Homerova kosa i uho predstavljaju slova M i G, što su inicijali autora serije Porodica Simpson Meta Grejninga.

10. Klovn Krasti i Homer su identični modeli karaktera

the simpsons

Da li ste ikada primetili da Homer izgleda kao Krasti bez šminke i kose? Niste jedini. Den Kastelaneta, koji pozajmljuje glasove Homeru i Krastiju, rekao je da je prvobitna ideja bila da Krasti zapravo Homerov tajni identitet, ali se odustalo od toga. Takođe, psiholozi su postavili teoriju da je sličnost Homera i Krastija glavna komponenta Bartovog karaktera. Bart ne poštuje Homera, ali idealizuje čoveka koji je isti kao on.

11. Skriveni recept za supu od sočiva Pola Makartnija

U epizodi Lisa vegetarijanac, Pol Makartni kaže: Ako sviraš Maybe I’m Amazed unazad, naći ćeš recept za izvrsnu supu od sočiva. Tu se šala ne završava. Ako poslušate obrnutu verziju pesme koje se nalazi na kraju epizode, čućete Pola Makartnija kako diktira recept.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here