OSTRVO ČEDŽU: HAVAJI JUŽNE KOREJE

Čedžu je suptropsko vulkansko ostrvo koje se nalazi južno od Korejskog poluostrva i predstavlja najveće ostrvo u Južnoj Koreji. Njim dominira vrh Halasan koji je ujedno i najviši vrh Južne Koreje.

Ovo ostrvo jedna je od glavnih turističkih atrakcija Južne Koreje i mesto gde se snimaju mnoge reklame i filmovi, upravo zahvaljujući nesvakidašnjoj lepoti. Obalu okružuje prelepo tirkizno more koje ispira bele peščane plaže, a ugašeni vulkan, koji je postao najviša planina u ovoj zemlji, poznat je po svojoj jedinstvenoj mreži lavinih cevi. Kada dođe leto, vrh planine bude obučen u maglu, koja čini da ovo ostrvo izgleda romantično.

Jedan od simbola ostrva Čedžu su statue isklesane u vulkanskom kamenu za koje se veruje da su bogovi plodnosti. Nalaze se po celom ostrvu, ima ih u raznim veličinama i predstavljaju pravu atrakciju među turistima.

Čedžu se nalazi na UNESCO listi Svetske baštine i smatra se trostrukum prirodnim čudom. Bogat je florom i faunom, na njemu je pronađeno na stotine vrsta biljaka i životinja, a 1966. postao je nacionalni park. Godine 2011. proglašen je jednim od sedam svetskih prirodnih čuda. Ovo ostrvo je glavni ronilački centar Južne Koreje i privlači mnoge ronioce iz celog sveta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here