DISKOTEKE: NOSTALGIČNO PUTOVANJE U ITALIJU (FOTO)

Kada je 1959. godine u nemačkom gradu Ahenu otvorena prva diskoteka u svetu pod nazivom Skoč klab (Scotch Club), niko nije ni slutio koliko će trend puštanja muzike sa gramofonskih ploča postati popularan.

Cesar Palace.

Mnogobrojni vlasnici kafana i barova širom sveta  prihvatili su ga kao jedan od ključnih za osvajanje i privlačenje gostiju, što je kasnije rezultiralo dominacijom disko muzike kao nezaobilaznim delom dobrog provoda. Sinonim za to postale su upravo diskoteke, a ono što ih je zadesilo je surova sudbina jer su kako je vreme odmicalo, bivale napuštene i zaboravljene, pogotovo u Italiji.

Tim povodom je  fotograf Antonio La Grotta poslednjih nekoliko godina istraživao ruševine starih gigantskih klubova na prostorima ove zemlje. Njegova serija fotografija Paradise Discotheque posvećena njima evocira snažne uspomene na neke prošle dane, kada su ovi objekti podignuti tokom 80-ih i 90-ih godina prošlog veka bili izuzetno posećeni od strane mladih.

Nažalost, od raskošnog  sjaja ovih savremenih spomenika  naše civilizacije i nekadašnjih simbola hedonizma nije ostalo gotovo ništa, osim sećanja obojenih nostalgijom.

divina expo madrugada topkapi ultimo impero woodpecker

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here