ZEOLIT KAO ČUVAR ZDRAVLJA

Zeolit je prirodni mineral koji ima poroznu strukturu, što znači da može da usvoji neku materiju u svoju strukturu (natrijum, kalijum, kalcijum, magnezijum). Nakon mnogobrojnih studija je ustanovljeno da je zeolit najsnažniji detoksikator, antioksidant i čuvar imuno sistema.

Pošto zeolit ima sposobnost da apsorbuje otrove, on spada u najbolje detoksikatore, tako da može očistiti telo od: kancerogenih supstanci, radioaktivnih materija, herbicida, pesticida, gljivica, alkohola i nikotina.

Pored navedenog, zeolit zaustavlja pojavu i razvoj virusnih infekcija, ima povoljan efekat u prevenciji lečenja od astme i alergija, smanjuje problemu u toku menopauze, kod depresivnih stanja i migrena, povećava energiju, ublažava nervozu i otklanja nesanicu, pošto ima u sebi elemente neophodne za pravila rad zdravih ćelija sprečava prerano starenje.

zeolit

Upotreba zeolita

Korišćenje zeolita pomaže kod:

-dijabetesa,

-visokog pritiska,

-karcinoma,

-ginekoloških tegoba,

-bubrežnih kamenaca,

-autoimunih bolesti,

-zaceljivanje rana itd.

Prilikom lečenja korišćenje zeolita kao pomoćnog sredstva je provereno i nema nuspojava. Svi toksini posle njegovog uzimanja izlučuju se kroz mokraću i to u periodu od 6 do 8 sati. Neophodno je piti dosta tečnosti u toku uzimanja zeolita.

Preporuka je da zeolit ne uzimate zajedno sad drugim lekovima i morate napraviti razmak 4-6 sati, ali nemoguće je da se željeni efekti očekuju odmah. Optimalni period jeste od 3-6 meseci da bi se osetilo pravo dejstvo zeolita i primetili efekti.

Umerenom ishranom i uzimanjem ovog minerala, unosom dve litre vode dnevno se može osetiti kako se imuno sistem podiže i poboljšava kvalitet života.

Uglavnom se zeolit preporučuje zdravim osobama koje imaju jake fizičke i umne napore i profesionalnim sportistima. Usled jakih treninga dolazi do jakog stresa za telo i mišiće pa se preporučuje zeolit kao prirodni antioksidant.

Zeolit -preporuka za sportiste

Mnoga istraživanja su pokazala da aktivirani zeolit smanjuje slobodne radikale kod sportista, regeneriše organizam, daje veću izdržljivost i pomaže sportistima da postignu željene rezultate na takmičenjima. Ukoliko se redovno koristi doprinosi detoksikaciji organizma, a najvažnije je da je zeolit prirodan bez ikakvih kontraindikacija. Nema u sebi dodatke ili neke supstance koji su suprotno onome što je određeno antidoping regulativom.

Preporuke u kojim slučajevima se ne treba uzimati zeolit

Ne preporučuje se uzimanje zeolita deci do 3 godine, pacijentima koji su na hemodijalizi,kao i osobama sa transplantantima. Ne sme se uzimati dva dana pre i dva dana posle hemoterapije i zračenja. Pri korišćenju zeolita, neželjena dejstva nisu utvrđena.

Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here