ČAJ – BILJNI LEK PROTIV TEGOBA U MENOPAUZI

Ovaj čaj je sjajan pratilac kroz faze menopauze. Biljke koje ulaze u njegov sastav oslobađaju supstance koje liče na hormone, koje blago regulišu telesne reakcije i imaju umirujuće dejstvo. Margaret Madejski, koja živi u Nemačkoj i bavi se lečenjem biljem, godinama prepisuje ovaj čaj svim pacijentkinjama u menopauzi, koji skoro uvek podrazumeva isti sastav.

Ustanovila je da ovaj čaj deluje na žene toliko blagotvorno da ne traže drugi lek za ublažavanje njihovih tegoba. Jedna od mnogih blagodeti ovog čaja je, na primer, regulacija znojenja. U početnim stadijumima menopauze sasvim je dovoljno piti jednu ili dve šoljice dnevno. Kada znoj počne da vam lije niz lice, vreme je da popijete čaj.

menopauza

Da biste pripremili ovaj čaj, potrebni su vam sledeći sastojci: 

-Čuvarkuća

-Cvetovi hmelja (šišarke)

-Listovi žalfije

-Listovi oraha

-2 šoljice (500 ml) vode

Ove sastojke treba dobro pomešati i zatim ih odložiti. Da biste pripremili čaj, uzmite 2 ili 3 kašike ove mešavine, prelijte sa 2 šoljice (500 ml) vode i ostavite da odstoji 3 do 5 minuta. Ako ga zasladite medom, telo će maksimalno upiti njegove aktivne sastojke. 

Najbolje je piti 2 šoljice (500 ml) ovog čaja dnevno, u periodu od 6 do 8 nedelja. Zatim treba praviti pauzu od nedelju dana. Ponoviti ako je potrebno.

Još mnogo lepih tekstova o zdravstvenim prednostima čajeva možete pročitati na sajtu: www.najboljicajevi.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here