PODVODNI MUZEJ U KANKUNU (FOTO, VIDEO)

Podvodni muzej MUSA (El Museo subaquàtico de Arte) osnovan je 2008. godine u Kankunu (Meksiko) i predstavlja jedan od najvećih i najjedinstvenijih podvodnih projekata u svetu.

podvodni muzej

Ova nezaobilazna turistička atrakcija Meksika nastala je kao interakcija između umetnosti i ekologije i predstavlja zbirku od preko 500 skulptura. Među njima se nalaze stariji muškarci, deca, trudnice, psi i ostale figure koje fasciniraju ronioce širom sveta. Engleski vajar Jason deCaires Taylor, učesnik ovog projekta i specijalista za podvodna umetnička dela, pozitivno je uticao na ovo područje koje je pretrpelo veliku štetu zbog nepovoljnih vremenskih uslova, kao i mnogih drugih faktora i tako stekao svetsku slavu u očuvanju prirode.

>>Pročitajte zanimljivosti o Meksiku

Naime, sve skulpture koje je napravio, većinom su produkt cementa, peska i ostataka oštećenih koralnih grebena, koji podstiču naseljavanje stanovnika morskih dubina i tako formiraju veštačke grebene. Muzej je stekao neverovatnu popularnost i na godišnjem nivou ga poseti preko 750.000 turista.muzej kankun muzej kankun muzej kankun muzej kankun muzej kankun muzej kankun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here