KOKOSOVO ULJE U SLUŽBI LEPOTE

Iz godine u godinu potražnja za kokosovim uljem je sve veća i veća, možemo slobodno reći sa pravom.

Ovo ulje može učiniti toliko toga dobrog za vaše zdravlje da se nijedno drugo ulje pa čak ni maslinovo ne može porediti sa njim u tom smislu. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti konkretno prednostima korišćenja kokosovog ulja u službi lepote.

Prednosti kokosovog ulja za lepotu

Odlično je za negu kose. Ukoliko imate problema sa ispucalim krajevima, opadanjem kose ili je jednostavno želite održavati zdravom i negovanom, savršen izbor za to može biti ovo ulje. Utrljajte ga na delove kose koje želite negovati i ostavite tokom noći. Ujutru kada ustanete dobro isperite kosu. Ovaj postpupak možete ponavljati nekoliko puta mesečno dok ne dobijete željene rezultate.

Sa njim možete skinuti šminku.Ako imate masnu šminku, ili koristite vodootpornu maskaru, onda pomoću kokosovog ulja savršeno možete skinuti svoju šminku. Pored toga što odlično skida sa kože, ovo ulje je i jako dobro hidrira i hrani pa nećete pogrešiti ukoliko ga izaberete za ovaj postupak.

Možete brijati noge sa njim. Ako ste u gužvi i nemate trenutno pri sebi penu za brijanje, nanošenje kokosovog ulja na noge umesto njega a potom brijanje može završiti posao i bar donekle omekšati vaše dlake i kožu bolje pripremiti za tretman brijanja.

Neguje vaše ruke. Na svoje ruke možete utrljavati kokosovo ulje bukvalno svakodnevno, pogotovo kada dodju hladni zimski dani, ono će biti vaš najbolji saveznik i prijatelj koji će štititi vašu kožu od pucanja i starenja.

Za negu suve kože. Pošto ovo ulje ima jedno od glavnih svojstava da dobro i dugo hidrira kožu, savršen je izbor za one koji imaju problema sa suvom i ispucalom kožom kojoj je potrebno hidriranje.

Možete čistiti lice sa njim. Ovde budite pažljivi pošto se ne preporučuje korišćenje za osetljivu kožu. Ukoliko imate normalnu kožu koja nije masna i sklona aknama, onda ga možete koristiti i kao losion za čišćenje lica.

Za koju god opciju da se odlučite i za šta god da budete koristili kokosovo ulje, znajte da je ono na prirodnoj zdravoj bazi i da može samo pozitivne stvari učiniti za vašu kožu, kosu ili celokupnu lepotu i zdravlje.

Više o kokosovom ulju i njegovim prednostima možete pročitati na linku: http://www.kokosovoulje.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here