Frizure za sva vremena

Kao i u modi, trendovi se menjaju i kada je reč o frizurama, ali uvek će postojati one koje nikada neće prestati da budu u trendu. Predstavljamo vam sedam frizura koje su obeležile decenije iza nas: možda baš neka od njih bude vaš izbor.

Punđa
audrey

Frizura koja odaje zavodljiv šmek i otkriva vrat i ramena pogodna je za sve prilike. Sofisticirana punđa koju je u kombinaciji sa šiškama nosila Audrey Hepburn u jednom od najpoznatijih filmova ikada – Breakfast at Tiffany’s  ostala je zapamćena do dan-danas.

Konjski rep 

5475b84fe892e55a05a463cca6296ac1

Visoko podignut konjski rep i šiške kao kod legendarne Brigitte Bardot uvek izgledaju glamurozno. Jednostavan, moderan i atraktivan, za svaku priliku, pristaje gotovo svakom obliku lica i dužini kose. 

Kratka kosa

twiggy

Ovakva kosa se lako održava, praktična je i jednostavna za upotrebu i sa njom uvek možete izgledati atraktivno Kratku kosu počešljanu na stranu koja prati oblik glave, poznatiju pod nazivom pixie, još je u 60-im godina prošlog veka proslavila Twiggy, prvi svetski supermodel. Nekada su je nosile samo dovoljno hrabre žene, ali danas je kratka kosa postala vrlo popularna bez obzira na godine i tip kose.

Talasasta kosa u stilu Veronice Lake

veronica

Frizura američke filmske glumice i pin-up modela Veronice Lake koju je četrdesetih godina prošlog veka  imala u filmu Sullivan’s Travels  postala je obeležje romantičnog izgleda. Ovaj nežni, a ujedno i zavodljivi stil koji celokupnom stajlingu daje mladalačku notu nikada nije prestao da bude popularan među damama.

Šiške 

jane_birkin

Pored toga sto su savršene za sakrivanje čela i njegovih nepravilnosti, šiške nikada neće prestati da budu moderne jer i naobičniju frizuru mogu da naprave neobičnom i nesvakidašnjom. Lepo izgledaju uz punđu, konjski rep i dugu kosu, posebno kada padaju preko obrva i niti malo ne čudi činjenica što su se mnoge poznate dame od Jane Birkin do Florence Welch proslavile upravo njima.

Lokne

hbz-hair-gisele-05-lg

Postoji razlog zasto najplaćeniji model na svetu Gisele Bündchen ne menja svoju frizuru: za njen  look  zaslužne su lokne koje su je proslavile sredinom devedesetih. Bilo da su sitne ili krupne, definisane ili blago raspuštene, sa njima cete uvek izgledati elegantno.

Kovrdže

gallery_big_sarah-jessica-parker-natural-curls

Mini-val ili prirodno kovrdžava kosa je bila hit tokom 80-ih, ali je zahvaljujući Sarah Jessica Parker, zvezdi serije Sex and the City, doživela pravi procvat i postala jedna od najpoželjnijih frizura za milione pripadnica lepšeg pola širom sveta.

LEAVE A REPLY