DA LI ZNATE PRAVA IMENA OVIH POZNATIH HOLIVUDSKIH GLUMACA?

1. Albert Einstein

albert-585x345Verovatno je Albert Brooks do sada čuo gomilu tvrdnji o tome kako je genije, ali to u ovom slučaju nema veze sa njim, već sa njegovim pravim prezimenom koje je isto kao i prezime poznatog naučnika, dobitnika Nobelove nagrade.

2. Olivia Jane Cockburn

oliviaOlivia Wilde  ima dvojno državljanstvo (američko i irsko). Svoje umetničko prezime je posudila od poznatog irskog pisca Oscara Wildea. Prezime je promenila još kao srednjoškolka, iz poštovanja prema piscima iz njene porodice, od kojih su mnogi koristili pseudonime.

3. Thomas Mapother IV

tom-cruise-actorCruise je, zapravo, Tomovo srednje ime, isto kao i njegovoj kćerki Suri.

4. Mark Sinclair Vincent

vinVin Diesel je promenio ime pre nego što je postao glumac. Vin je skraćeno od Vincent, a Diesel je nadimak koji je dobio zbog prevelike energije koju poseduje, još dok je radio kao izbacivač u klubu.

5. Caryn Elaine Johnson

GHOST, Whoopi Goldberg, 1990Whoopi Goldberg je poznata po tome da bez srama ispušta gasove, pa je nadimak dobila po slengu koji se koristi za pomenutu karakteristiku. Prezime Goldberg je odabrala jer je smatrala da će joj pomoći da postigne uspeh u Holivudu.

6. Winona Laura Horowitz

ryderSvoje umetničko ime Winona Ryder je pozajmila od pevača Mitcha Rydera. Njen otac je odabrao to prezime jer je, u trenutku kad je razgovarao sa Winoninim agentom, u pozadini išla Ryderova pesma.

7. Jonah Feldstein

jonahJonah Hill jeste njegovo pravo ime, ali ne i puno. Hill je, zapravo, njegovo srednje ime.

8. Calvin Cordozar Broadus, Jr.

snoop_dogg-gal-politicalPoznati reper Snoop Dogg koji se pored bavljenja muzikom pojavio i u brojnim filmovima je ovaj nadimak dobio od majke koja ga je u detinjstvu zvala Snoopy, po psu iz crtane serije Charie Brown.

9. Nicolas Kim Coppola

cageNicolas Cage je svoje ime promenio kako ga ne bi povezivali sa njegovim stricem, poznatim režiserom Francisom Fordom Coppolom. Prezime Cage je pozajmio od junaka iz stripa, Luka Cagea.

10. Frances Ethel Gumm

garlandJudy Garland je pevala sa svojim sestrama u grupi zvanoj The Gumm Sisters kada im je glumac George Jessel predložio da prezime Gumm zamene sa Garland. Ime Judy je odabrala po istoimenoj pesmi koje je tada bila popularna.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here